Dacă iubești pe cineva, eliberează-l. Dacă se întoarce, a fost întotdeauna al tău. Dacă nu, nu a fost niciodată. Kahlil Gibran

Dacă iubești pe cineva, eliberează-l. Dacă se întoarce, a fost întotdeauna al tău. Dacă nu, nu a fost niciodată.

Kahlil Gibran

Recomandări de cărți scrise de Kahlil Gibran:

Desi Gibran s-a considerat intotdeauna pictor si nu scriitor, celebritatea si-o datoreaza aproape in intregime cartilor sale. Reconcilierea celor doua inclinatii, literara si artistica, care si l-au revendicat fiecare pentru sine, s-a realizat totusi in opera lui scrisa, caci Gibran a scris ca si cum ar fi pictat. Chiar daca putin numeroase, povestirile lui pline de viata precum si „poemele in proza” au avut o influenta considerabila in epoca. Limbajul sau este simplu si colocvial, dar intotdeauna grav, iar daca inspiratia sa are neindoielnic radacini in traditie, cum bine observau exegetii sai arabi, stilul si „tusa scriiturii” raman puternic marcate de cultura occidentala.

  • Cartea Darul Iubirii – Autor Kahlil Gibran

Darul Iubirii reuneste cele mai cunoscute opere ale lui Kahlil Gibran:
-PROFETUL – este cartea care i-a adus lui Gibran o notorietate mondiala. Generatii intregi de cititori o vor considera, impreuna cu Mary Haskell, „cartea cea mai plina de iubire din cate s‑au scris vreodata”.
-NEBUNUL – este o colectie de parabole publicata prin curajul si viziunea tanarului editor Alfred Knopf din New York – cel care il va sfatui sa‑si schimbe numele din Khalil in Kahlil, pentru o pronuntie corecta in limba engleza.
-PORTRET IN PENITA – reda cu ajutorul catorva scrisori din putina corespondenta purtata intre Gibran si Mary Haskell, muza sa, infiriparea unui delicat simtamant de afectiune intre doua persoane apartinand unor culturi diferite.
-DESCHIZATORUL DE DRUMURI – este o colectie de cugetari si meditatii asupra destinului omului.

  • Cartea Aripi frante – Autor Kahlil Gibran

Opera lui Kahlil Gibran este formatoare de constiinta, ne indeamna sa redescoperim partea spirituala a vietii, ne aminteste ca omul este dator sa lupte neincetat pentru libertatea si demnitatea sa si ca sufletul se imbolnaveste in lipsa Frumusetii si a Iubirii. ARIPI FRANTE, o scurta nuvela dedicata lui Mary Haskell, protectoarea sa, in care este relatata povestea tragica a primei sale iubiri, petrecuta in Liban.

fashiondays.ro
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns