Ea este cea mai bine păzită femeie din România

„De la 3 ani am avut bodyguarzi”

Cum este să trăiești în cea mai sigură casă, să fii mereu înconjurată de oameni în uniformă, atenți în fiecare clipă să nu pățești ceva? Pare o viață desprinsă din filmele americane cu fiice de președinți de stat. O astfel de viață duce aici, la București, Mihaela Neicu, o tânără de 26 de ani. Dacă la început nu-i plăcea, acum a ajuns să considere prezența bodyguarzilor o necesitate.

Mihaela Neicu poate fi considerată cea mai bine păzită femeie din România. De ce, cum a ajuns în postura aceasta? Simplu: familia ei deține una dintre cele mai mari companii de securitate din țară – NEI Holding. Părinții au înființat-o în 2000, pe când ea avea doar 3 ani. Au început de la zero și au ajuns, azi, să aibă clienți și angajați la nivel național.

„De mică am avut gardă de corp. Mă lăsa șoferul la grădiniță, la școală, eram escortată în tabără… Nu mi-au lipsit bodyguarzii și nu-mi plăcea, copil fiind. Mi se părea că toți colegii râd de mine, că sunt discriminată. Nu mi-a fost ușor. Acum, însă, îmi place să am bodyguarzii alături, îmi dau un sentiment de confort și consider că sunt o necesitate, mai ales în vremurile în care trăim”, povestește Mihaela Neicu.

Tânăra a terminat două facultăți – de Comunicare și Relații Publice (SNSPA București) și de Management turistic și comercial. Cum era de așteptat, a intrat în afacerea familiei încă de la 18 ani, iar de patru ani o conduce, din postura de vicepreședinte NEI Holding. „Sunt foarte pasionată de digitalizare, de informatizare, am implementat niște programe care ne-au ajutat să intervenim mai repede și mai eficient la acțiuni. Spre exemplu, dacă într-o locuință monitorizată se declanșează alarma, dispeceratul dă automat semnal către echipa de intervenție din zonă, care ajunge în doar câteva minute. Avem dispecerate performante la București, la Craiova și la Constanța”, mai spune tânăra antreprenoare.

Evident, locuința și familia ei sunt păzite cu cea mai mare seriozitate. „Avem coduri de urgență, dacă dăm un semnal, ajung instant la noi 10 mașini. În mașina mea și pe telefonul meu există GPS și, chiar dacă nu am mereu gardă de corp cu mine, pot fi păzită de la distanță”.

Oricine intră în contact cu ea este verificat

De altfel, Mihaela a învățat să se păzească și singură, pentru că a luat de mică lecții de autoapărare. Așa încât acum nu mai solicită prezența bodyguarzilor decât atunci când merge în spații publice aglomerate. „Vă dați seama că vreau să am și eu viața mea privată, vreau intimitate. De pe la 20 de ani am început să decid singură când și unde să mă însoțească garda de corp. Evident, sunt convinsă că sunt supravegheată din umbră, mereu, chiar și atunci când cred că sunt singură”.