Sinuzita este o boală cauzată de inflamația sinusurilor paranazale. Deși în mod normal se ameliorează și fără medicamente, anumite uleiuri esențiale pot ajuta la controlul acesteia. Compușii volatili ai uleiurilor esențiale sunt folosiți în sesiunile de aromaterapie pentru efectul lor relaxant. În acest caz particular, inhalarea acestor substanțe poate reduce congestia și poate calma simptomele sinuzitei, cum ar fi durerile de cap.
Infecțiile sinusale sau sinuzita pot apărea ca o consecință a unui atac viral sau bacterian. De fapt, multe cazuri sunt provocate de același virus care determină apariția răcelii comune. Știi cum să combați această boală si în mod natural?
Sinuzita apare atunci când sinusurile paranazale devin iritate sau inflamate. Din cauza acestui fapt, poți experimenta simptome incomode, cum ar fi congestia nazală, scăderea simțului mirosului și dureri de cap, printre altele. Deși simptomele pot fi de multe ori ușoare, uneori se transformă într-o problemă cronică.
Astazi, uleiurile esentiale sunt utilizate ca remedii naturale datorita numeroaselor beneficii asupra organismului ele fiind foarte apreciate inca din antichitate in medicina traditionala si alternativa, in cosmetica si chiar in produsele de uz casnic.
Uleiul de eucalipt este foarte utilizat atat in aromaterapie, cat si ca remediu natural, datorita beneficiilor pe care le poate aduce sistemului respirator. Este uleiul esential la care se poate apela inca de la primele simptome de raceala. Cineolul din compozitie are un efect expectorant extraordinar si în plus, reduce considerabil riscurile complicatiilor, eliminand virusii si bacteriile.
1.Ulei Esential de Eucalipt 100% natural
Beneficii: antiseptic, antibacterian, antiviral, antireumatic, purifiant. Principala intrebuintare consta in ameliorarea simptomelor cauzate de infectiile respiratorii, combate febra musculara, durerile osoase si de articulatii. Totodata, contribuie la sanatatea cavitatii bucale si a gatului, fiind si un sustinator al functionarii normale a sistemului imunitar.
Masaj
Uleiul estential de eucalipt, nu se aplica direct pe piele. Se foloseste doar in amestec cu un ulei vegetal presat la rece. 2-3 picaturi de ulei esential sunt suficiente pentru a fi incorporate in uleiul pentru masaj. Apoi se amesteca bine, se aplica pe piele si cu miscari lente se maseaza.
Bai relaxante
Intr-o cada cu apa calda se adauga 5-10 picaturi (dupa preferinta intensitatii mirosului) si se recomanda 10 minute de relaxare in cada cu inspiratii profunde ale aburilor cu vapori de ulei esential.
Inhalatii
Se adauga 8 picaturi de ulei esential de Eucalipt in 100ml apa fierbinte. Se aseaza un prosop pe cap si cu ochii inchisi se inspira vaporii de apa cu uleiul esential.
Aromaterapie
Uleiul esential este ideal pentru utilizarea in difuzorul electric, se recomanda 3-5 picaturi in 50ml apa. Acesta va oferi un climat placut si relaxant in camera. Deasemenea pot fi folosite bijuteriile de aromaterapie pentru a beneficia pe parcursul intregii zile de efectele miraculoase pe care le ofera un aer improspatat cu vapori proaspeti de plante aromate pe care le iubim atat de mult.
2. Ulei Esential de Menta 100% natural
Uleiul Esential de menta (Mentha Arvensis) Niavis, confera o atmosfera plina de prospetime, datorita parfumului puternic cu note ierboase si racoroase. Menta face parte din familia Lamiaceae, raspandite la nivel global si este recunoscuta pentru efectele revigorante si energizante care amplifica starea interioara de bine.
Beneficii
Deriva din proprietatile antiseptice, antispasmice si din substantele de stimulare. Uleiul esential de menta combate starile de oboseala si epuizare nervoasa, imbunatatiind capacitatea de concentrare.
Ajuta la calmarea durerilor de cap, inlaturarea migrenelor, a stresului si a starilor de anxietate. Este cunoscut faptul ca menta amelioreaza simptomele alergiilor sezoniere si ale racelilor comune, totodata fiind o planta cu efecte calmante, recomandata in tratarea durerilor abdominale si in indigestie.
Masaj
Se dilueaza 5-6 picaturi de ulei esential in 10 ml ulei de tip baza. Se amesteca bine, iar ulterior se poate aplica pe piele pentru masarea zonei dorite.
Bai relaxante
Intr-o cada cu apa calda se adauga 5-10 picaturi (dupa preferinta intensitatii mirosului). Se recomanda 10 minute de relaxare in cada cu inspiratii profunde ale aburilor cu vapori de ulei esential. In cazul pielii sensibile, se recoamanda diluarea uleiului esential intr-o lingurita de ulei de tip baza.
Inhalatii
Intr-un vas de 100ml cu apa fierbinte, se adauga 8 picaturi de ulei esential de menta dupa care se acopera capul cu un prosop si se inspira vaporii pentru cateva minute. Se recomanda pe tot parcursul acestei proceduri sa se mentina ochii inchisi, vaporii pot provoca senzatie de usturime.
Aromaterapie
In 50ml de apa incalzita in vasul arzatorului de aromaterapia, se adauga 3-5 picaturi de ulei esential de menta. Prin procesul de degajare a vaporilor de apa se va distribui in camera si parfumul uleiului esential de menta.
3. Ulei Esential Lamaie 100% natural
Cunoscute pentru proprietatile terapeutice, uleiurile esentiale sunt utilizate frecvent in aromaterapie si nu numai. Folosirea uleiurilor esentiale dateaza inca din anii 3000 – 2500 î.Hr., existand dovezi care atesta intrebuintarea acestora in diverse culturi. Timp de secole, plantele aromatice, uleiurile si esentele au fost folosite în scop medicinal, ca baza pentru remedii, pentru ingrijirea personala, in cadrul ceremoniilor religioase sau pentru pregatirea si conservarea alimentelor.
Lamaiul(Citrus limon) este un arbust din familia Rutaceae, nativ din Asia, cunoscut in toata lumea pentru proprietatile sale antiseptice fiind bogat in vitamina A, B si vitamina C si produs prin presare la rece a coajei de lamaie.
Lamaiul are proprietati terapeutice antioxidante, antibacteriane, purifiante, tonice, bactericide, antireumatice, antiseptice.
Aromaterapie
Se utilizeaza un suport cu lumanare sau difuzor cu apa, se adauga 3-6 picaturi de ulei esential sau dupa preferinta sau una doua picaturi pe lava vulcanica din bijuteriile pentru aromaterapie realizate de INAtelier.
☼ poate fi combinat cu ulei esential de tea tree, ylang ylang, rozmarin, santal.
Utilizari terapeutice
Amelioreaza durerile de gat, sinuzita, starile de raceala si gripa – prin inhalatii, adaugati 3-6 picături de ulei esential intr-un vas cu apa fierbinte. Inhalati vaporii timp de cateva minute.
durerile provocate de artrita si reumatism – se aplica diluat intr-un ulei vegetal, poate fi adaugat ca si ingredient al unguentelor si se aplica pe piele
☼ poate fi combinat cu ulei esential de geranium, neroli ulei esential, ulei esential palmarosa
Uz cosmetic
Corp – este un bun regenerant al pielii, ajuta la stoparea sangerarii – se aplica diluat intr-un ulei vegetal sau ulei de cocos
Masaj aromaterapie, masaj anticelulitic – se poate utiliza impreuna cu lotiuni, uleiuri de baza pentru masaj, poate fi adaugat in apa din cada pentru bai calde.
☼ poate fi combinat cu ulei esential de tea tree, ulei esential de lemongrass, ulei esential de seminte de morcov
Uz casnic
Improspatarea aerului cu ajutorul unui difuzor de aromaterapie, curatarea suprafetelor, adaugat ca si ingredient in detergentii pentru baie si bucatarie.
☼ poate fi combinat cu ulei esential rozmarin
4. Ulei Esential de Portocale 10ml 100% natural
Cunoscute pentru proprietatile terapeutice, uleiurile esentiale sunt utilizate frecvent in aromaterapie si nu numai. Folosirea uleiurilor esentiale dateaza inca din anii 3000 – 2500 î.Hr., existand dovezi care atesta intrebuințarea acestora in diverse culturi. Timp de secole, plantele aromatice, uleiurile și esențele au fost folosite în scop medicinal, ca baza pentru remedii, pentru ingrijirea personala, in cadrul ceremoniilor religioase sau pentru pregatirea si conservarea alimentelor.
Portocala dulce este cunoscuta pentru aroma si parfumul inviorator ce aduce prospetime, dar si pentru rolul important asupra sistemului imunitar datorita continutului de antioxidanti, vitaminele A si C. Este obtinut prin presare la rece a coajei de portocala si are un caracter aromatic: fructat, citric, fresh.
Proprietati terapeutice: antioxidant, antibacterian, afrodisiac, purifiant, tonic, reconfortant.
Aromaterapie
se utilizeaza bijutareii aromaterapie, un suport cu lumanare sau difuzor cu apa, se adauga 3-6 picaturi de ulei esential sau dupa preferinta.
☼ poate fi combinat cu ulei esential de lamaie
Beneficii
calmant, ajuta la eliminarea stresului, starilor de insomnie, anxietate
☼ poate fi combinat cu ulei esential de ylang ylang
Uz cosmetic
corp – este un bun regenerant al pielii, ajuta la calmarea iritatiilor, eliminarea toxinelor – se aplica diluat intr-un ulei vegetal sau ulei de cocos
- masaj aromaterapie, masaj anticelulitic, relaxare, detoxifiere – se poate utiliza impreuna cu lotiuni, uleiuri de baza pentru masaj, poate fi adaugat in apa din cada pentru bai calde.
☼ poate fi combinat cu ulei esential de bergamota, ulei esential de cuisoare
ten – reimprospateaza si regenereaza pielea, se aplica diluat intr-un ulei vegetal, crema, lotiune sau apa florala-toner.
☼ poate fi combinat cu ulei esential de tea tree
par – ajuta tonifierea firului de par, ofera stralucire si volum– se aplica cateva picaturi in samponul de uz zilnic sau ca masca de par diluat intr-un ulei de baza precum ulei de cocos sau ulei vegetal.
☼ poate fi combinat cu ulei esential de morcov, ulei esential de patchouli
uz casnic: improspatarea aerului cu ajutorul unui difuzor de aromaterapie
☼ poate fi combinat cu ulei esential bergamota, ulei esential de cuisoare
Recomandari
Alergii, Antiviral, antiinflamator, antioxidant, stres, sistem nervos, gripa si raceala, insomnie, sistem digestiv, sistem respirator, imunitate, depresie si anxietate.
Comanda si tu pe Vegis la oferta Mixul pentru Sinuzita: Ulei Esential de Eucalipt 10ml + Ulei Esential de Menta 10ml + Ulei Esential Lamaie 10ml + Ulei Esential de Portocale 10ml Cadou de la NIAVIS – Alege Produsul Preferat de la Vegis.ro
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.